Vi kan noget andet
— vi vil (også) noget andet

Vi har i en årrække arbejdet som chefer indenfor uddannelses, social- og sundheds og beskæftigelsesområderne. Vi sætter ualmindelig meget pris på hele det store og vigtige velfærdshjul: Driften, dialogen mellem politikere og embedsværket, borgerservicen, medarbejderne og ikke mindst fagligheden.

Mange steder i den offentlige sektor er man nysgerrig og investeringsvillig - både fagligt, digitalt, ledelsesmæssigt og organisatorisk. Og seriøst optaget af det borgernære. Der er en spirende erkendelse af, at der er MANGE veje til at opnå balance. At vi fx ikke alle passer den samme skostørrelse. At det tager mere, end et budgetår at rykke (seriøst) ved organisationer og økonomiske balancer - og at fagligheden skal i spil for at lykkes med det.



Efter mange år, hvor de store velfærdsområder har stået de samme steder økonomisk og dermed også strategisk, er der en bevægelse i gang. En bevægelse væk fra de gamle kortsigtede løsninger på de samme problemer: Oprydning, købe- og ansættelsesstop, fyringer, nedlæggelser og begrænsninger, måle, tælle og veje.

Meninger om penge
Vi har den grundlæggende overbevisning, at der på de store velfærdsområder er penge nok. Vi ved det, for vi har set det selv. Det er egentlig en frygtelig provokerende holdning at have (vi ved det godt!), alt i mens, stort set alle dele af den offentlige sektor siger det modsatte. Men vi mener faktisk, hvad vi skriver: Pengene er i systemet. Vi siger naturligvis ikke, at det er enkelt eller hurtigt - Og der er et par absolutte, for at den ligning går op:  Organiseringen skal afspejle den virkelighed, som borgerne repræsenterer. Fagligheden og juraen svinger taktstokken når der arbejdes borgernært. Den tværfaglige muskel skal trænes og bruges. I virkeligheden - ikke som akademisk projekt. Så dukker de op på bundlinjen. Altså pengene!

Meninger om bevægelse
Den offentlige sektor er altid i bevægelse. Men der sker noget andet med den i disse år. Nogle taler om nybrud - andre om opbrud. Om at noget er vildt og uløseligt. Vi er ikke helt sikre på hvad det skal kaldes eller hvad det er. Men at der sker noget er virkelig positivt.

Derudfra går vores verden og derfor stiftede vi VLFRD i 2023.

Analytisk indblik

Vores analysearbejde tager som oftest udgangspunkt i den faglige kapacitet i organisationen. De analyser vi leverer, kan bruges som kilde til organisatorisk indblik. Som tilpasninger eller reelle forandringer over tid. Vi fokuserer både på det, der ikke fungerer og det, der gør og evnen og kapaciteten til at skabe mere af det sidste.

Rentabilitet, både den faglige og den økonomiske, er omdrejningspunktet. I konklusionen er der altid viden om hvor perspektiverne og gevinsterne er.

mere information
Det fremsynede

Vi arbejder med det organisatorisk fremsynede via små tilpasninger, de store og/eller de modige og ikke mindst de åbenlyse. På baggrund af sagers indhold, tilstand, borgernes, medarbejdernes og ledelsens perspektiver foreslår vi nye veje.

I VLFRD er vores bud på nye veje, nogle der håndterer det, der kaldes den stadigt stigende kompleksitet eller (måske) vilde problemer. Vi er  optaget af det tværfaglige som løsningsmodel.

mere information